2018. február 22. Névnap: Gerzson
A zöld párt az építéssel járó súlyos környezeti károkat hangsúlyozta, illetve kiemelte, mindez ellentétes a térség gazdasági érdekeivel is.

 

A Lehet Más a Politika szerint határozottan fel kell lépni a drávai vízerőmű építésének terve ellen, mivel az súlyos veszélyt jelentene a Drávára, illetve annak térségére nézve. Éppen ezért úgy gondolják, meg kell értetni a horvát féllel, hogy Magyarország nem kíván hozzájárulni az újabb drávai vízerőművek építéséhez.

 

Az LMP közleményében úgy fogalmaz: „rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a magyar–horvát határon átnyúló – eddig ki nem használt – együttműködés kialakításával megteremtsük a hátrányos helyzetű térségek fejlesztésének lehetőségét.

 

A párt azon az állásponton van, hogy a Dráva gyakorlatilag ipari csatornává változtatása semmilyen haszonnal nem járna, sőt, teljesen szembe megy azzal a jelenlegi, fenntarthatóságra alapozó projekttel, mint amilyen az Ős-Dráva program, amelyet sok milliárd forintból finanszíroznak.

 

Közleményükben azt is hozzáteszik, fontos határozottan fellépni a tervek ellen, ehhez azonban szükség van arra is, hogy ebben szerepet vállaljon az érintett Baranya és Somogy megye. Ezenkívül együtt kellene működnie a magyar megyéknek a horvátországiakkal is. A zöld párt az erre vonatkozó kezdeményezését a Baranya megyei közgyűlésben teszi majd meg.

 

A Jobbik egyébként a vízerőmű építése mellett van. A Barcson élő Ander Balázs nemrég felszólalt az Országgyűlésben és hosszasan beszélt arról, szerintük miért lenne jó a Dráván egy ilyen erőmű.

 

Forrás: Hellodelsomogy.hu

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

 

 

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment