2018. április 22. Névnap: Csilla
Sallai R. Benedek sajtóközleményben hívta volna fel a közvélemény figyelmét, hogy minap a kormányfő vejének családja egy nap alatt több mint 200 millió forintért vásárolt földet Fejér megyében.

 

Az országgyűlési képviselő szerint Orbán Viktor kormányhatározattal hozott döntés alapján játssza ki a legfontosabb közvagyont közvetlen családtagjainak, és ez még a Fidesz szintjén is a pofátlanság új szintjét jelenti. Sallai azt is nehezményezte a letiltott közleményben, hogy a Fidesz hiába beszél arról, hogy legyen a föld azé, aki megműveli, a valódi céljuk, hogy azé legyen az ország, akié a föld: a termőföld pedig szépen lassan megy át Orbán-család, a Lázár-család, a Csányi-család és a Mészáros-család közvetlen tulajdonába.

 

Mindezen sorok kiverték a Magyar Távirati Irodánál a biztosítékot, és a következő indokkal utasították el a közlemény nyilvánosságra hozását: „az LMP parlamenti frakciója „A miniszterelnök is bűnös a földrablásban!” című, az MTI OS-hez szombati napon eljuttatott közleményével kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy közleményük az OS Szabályzatának 14. 3. pontjába ütközik, ezért azt nem állt módunkban kiadni.” Az ominózus 14.3-as pontban az áll, hogy a szöveg nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira.

 

Van amikor nem olyan finnyás az MTI, március 16-án például ezt a Fidesz frakció által kiadott szöveggel nem volt semmi bajuk: „a Jobbik elnökségi tagjai - köztük Vona Gábor - a saját családtagjaikkal szerződtek le tanácsadásra és a mai napig adósak a válasszal Európa egyik legnagyobb korrupciós botrányára, hogy a Jobbik milyen idegen hatalmakat szolgál, és mennyi pénzért teszi ezt."

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

62
komment