2018. február 22. Névnap: Gerzson
Ikotity István közleményt adott volna ki arról, hogy panasszal fordul a Nemzeti Média- és Hírközlési és Hatósághoz a riói olimpia alatt a közmédia által bemutatott egyperces hírblokkok és a „Tudta?” kampányfilmek ügyében. Az MTI arra hivatkozva tagadta meg a sajtóközlemény kiadását, hogy az sérti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekei

 

Az LMP képviselője elfogadhatatlannak tartja, hogy egy elvileg demokratikus országban a közszolgálati televízió híradónak álcázva állami pénzekből kormányzati érdekeket képviselhet, gyűlöletkeltő kampányokat folytathat a hiteles, kiegyensúlyozott tájékoztatás helyett. Mindezt ráadásul úgy teszi, hogy olimpiai sikereinket használja fel arra, hogy minél több emberhez eljuttassa demagóg üzeneteit.

 

Ez tett be az MTI-nek, és a saját szabályzatuk 14.2.-es pontjára hivatkozva megtagadta a közlemény befogadását. Az MTI-nek minden bizonnyal a kiegyensúlyozott tájékoztatással is baja van, mert a letiltott szöveg azt is tartalmazza, hogy a képviselő szerint a menekültválságot egyoldalúan és leegyszerűsítve bemutató hírműsorok és az ehhez szervesen kapcsolt „Tudta?” kampányfilmek nem csaknem felelnek meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapvető kritériumainak egy bonyolult, globális probléma bemutatása kapcsán, hanem egyenesen félelem- és gyűlöletkeltésre játszanak.

 

Szerinte demokráciában a közszolgálati televízió feladata és felelőssége az, hogy egy olyan összetett témát, mint a migráció, összefüggéseiben és reálisan mutasson be, tényekkel és adatokkal, különböző álláspontú szakértői véleményekkel, valós megoldások keresésével. Egyperces híradók néhány másodperces, egyoldalú véleményeket sugalló, félelemkeltő anyagai nem alkalmasak másra, mint a menekültválság, és a terrorveszély leegyszerűsítő, és demagóg bemutatására és a kormánypropaganda támogatására.

 

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ennél az MTI közlemény kiadás megtagadásnál tökéletesebben nem is lehet megmutatni a hatalom által kézivezérelt állami sajtó működési mechanizmusait.

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment