2018. április 22. Névnap: Csilla
Egy olyan rendszert fejlesztenek, amely képes saját maga tanulni, szavak helyett pedig egész mondatokat lesz képes értelmezni a minél pontosabb fordítás érdekében.

 

A gigacég közölte, hasonló mesterséges intelligenciát fejlesztenek, mint amilyen az Android operációs rendszerének van.

 

A Google Neural Machine Translation, vagyis magyarul a Google Neurális Gépi Fordító jelenleg még csak kínai nyelvről angolra képes lefordítani szövegeket, azonban a vállalat tervei szerint a jövőben 10 ezer nyelvet lesz képes értelmezni.

 

A tesztek alapján azt is közölték, hogy néhány nyelv esetében a mostani eredményekhez képest 60 százalékos javulást is elértek a fordítás pontosságát illetően. Főként azért is sikerült ezt elérniük, mert mint ahogyan fentebb is említettük, bizonyos szavak helyett immáron egész mondatokat vizsgál majd a rendszer.

 

A mesterséges intelligenciák széleskörű feltérképezése egyébként számos más óriáscéget is foglalkoztat. Többek között a Facebook, az IBM, a Microsoft, illetve az Apple is mindent megtesz annak érdekében, hogy minél magasabb szintre emelje ezeket. Fontos tudni, hogy a jelenlegi MI-k már nem csupán arra képesek, hogy a különféle adatbázisokban lévő tudást alkalmazzák, hanem fejlődni, tanulni is tudnak – segítség nélkül.

 

Szakemberek egyébként arra is felhívták a figyelmet, hogy mindezen technológiák segítségével képesek leszünk sokkal könnyebben például egy hatalmas adattengert elemezni.

 

Forrás: Világgazdaság

 

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

 

 

Címkék: kitekintő

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment