2018. április 22. Névnap: Csilla
Az eset Makaón, Kína különleges igazgatású területén történt, ahol egy internetes szavazáson döntöttek így az emberek.

 

A Hongkongtól mintegy 65 kilométerre fekvő Makaó egy különleges terület az ország délkeleti partjainál, melynek területe egy átlagos budapesti kerületéhez mérhető, lakossága ezzel szemben egész Budapest népességének majdnem harmadát teszi ki.

 

Nos, amíg mi június negyedikén itthon a trianoni békeszerződésen búsultunk, addig Makaón, a Föld második legsűrűbben lakott területén ikerpandák született egy állatkertben. Az állatok nevéről egy online szavazáson dönthettek, így történt meg az, hogy az egyiket Tam Tamnak, vagyis kapzsiságnak, a másikat pedig Wu Wunak, azaz piszkosnak neveztek el.

 

A kettő együtt pedig azt adja ki, hogy Tam Wu, ami magyarra fordítva körülbelül annyival egyenlő, hogy korrupció.

 

Érdemes azonban holisztikusan nézni a dolgot, mivel az akció nem csupán egy csípőből jövő hülyeség, hanem egy komoly „fricska” is: Makaó ugyanis ezzel jelképesen azt akarja üzenni, nem ért egyet a kínai elnyomással, a korrupt kínai pártfunkcionáriusokkal, illetve hogy azt sem nézik jó szemmel, hogy a kommunista vezetés egyre kevesebb pénzt hagy nekik a szerencsejátékokból befolyó bevételeikből.

 

Noha az elnevezéssel nem mindenki értett egyet, ahogyan azzal sem, hogy a politikát ilyen formán megszólítsák, ám az eredmény mindenképpen okos és szórakoztató.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

 

 

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment