2018. április 22. Névnap: Csilla
Finnország úgy döntött, hogy megszünteti a hajléktalanságot, ezért lakást adtak a hajléktalanoknak. Működött.

 

„Bevált a finn kormány 2008-ban indított »Elsőként lakhatás!« című hajléktalanság felszámolását célzó programja. Ahogy arra a program nevéből már következtetni lehet, az alapelgondolás nagyon egyszerű: mielőtt bármi mást kezdenének a hajléktalanokkal, előbb gondoskodnak arról, hogy ne legyenek hajléktalanok” – írja a The Guardianra hivatkozva a 444.hu.

A 2008-ban indított program visszaállította feje tetejéről a talpára a hajléktalanság kezelését: előrébb vette a kiváltó ok, a fedél nélkül élés orvoslását, mint annak olyan következményeit, mint amilyenek egészségügyi problémák és a függőségek. „Az eredmény kézzel fogható. Ahogy azt több független nemzetközi vizsgálat is megállapította, az elmúlt években Finnország az egyetlen európai ország, ahol csökkent a hajléktalanság. 2015 végén már csak 7000 egyedülálló hajléktalant tartottak nyilván, de ebbe a hétezerbe azokat is beleszámolják, akik amúgy nem az utcán élnek, hanem rokonoknál, barátoknál húzzák meg magukat. Ők pedig az összes hajléktalan 80 százalékát teszik ki. Az adatok alapján az is egyértelmű, hogy a pozitív folyamatok az »előbb otthont« program indulása után kezdődtek.”


Az illusztráción a finn hajléktalanválogatott szerepel.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

 

 

Címkék: kitekintő

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment