2018. március 24. Névnap: Gábor
Május 7. és május 11. között Portugália több mint négy napon keresztül képes volt az energiaszükségletét teljes mértékben megújulókból biztosítani.

 

A járművek viszont  eközben is fosszilis tüzelőanyagokat égettek, azonban ez alatt a 107 óra alatt az ország áramszükségletének 100 százalékát megújuló energiaforrásokból tudták fedezni.

2011-ben is volt már olyan, hogy teljesen megújulókból szolgáltattak áramot, azonban akkor ez még csak pár órán keresztül sikerült – írta meg a Portfolio.hu. Portugáliában nem csupán egyféle tiszta energetikai technológiát használnak, hanem sok különbözővel próbálkoznak egyszerre.

A portugálok rohamtempóban fejlesztik a megújuló energia szektorukat. 2013 még csak az energiaszükségletük 26 százalékát fedezték zöld energiából, 2015-ben ez az arány pedig már 50 százalékra nőtt. A teljes áramtermelésben csak a szélenergia tavaly 22%-ot tett ki!

Mindezt persze csak úgy sikerülhetett elérni, hogy a portugál kormány őrülten sokat fektetett a megújuló energiaszektorba. A zöldenergiát termelőknek garantált árakat és kifizetéseket biztosítottak, ami mellett sok pénzt juttattak a beruházásokra is.

Ez Magyarországon egyelőre elképzelhetetlen.

 

 

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment