2018. február 22. Névnap: Gerzson

 

Újabb elbocsátásokra kerül sor a kormány egyik stratégiai partnerénél. A Reflektor is megírta, hogy a Jabil elektronikai alkatrészeket gyártó cég 620 fős leépítést tervez. A cég termelésének egy részét a magyarnál is olcsóbb bérszínvonalú Ukrajnába helyezi át.

 

 Az LMP szerint ez az eset újabb bizonyíték arra, hogy a multiknak nyújtott támogatásokon és az olcsó munkaerőn alapuló gazdaságpolitika megbukott, a kormánynak a kis- és középvállalatokra alapozva kell saját lábra állítania a gazdaságot.

 

Az LMP évek óta figyelmeztet a multik beruházásainak támogatására alapozott munkahelyteremtés veszélyeire. A különböző támogatásokkal és adókedvezményekkel kitömött nagyvállalatok pontosan addig maradnak az országban, amíg máshol nem tudják még jobban leszorítani termelési költségeiket. Az elmúlt 26 év zsákutcás politikájának eredménye a gazdaság függősége, az olcsó, kiszolgáltatott munkaerő, a növekvő elvándorlás és a pangó helyi gazdaság.

 

Az LMP szerint nem a bérek külföldi vendégmunkásokkal való leszorítására és a multik támogatásának növelésére van szükség, hanem szakítani kell az eddigi gazdasági modellel. Összeszerelő ország építése helyett a helyi vállalkozások megerősítésére és a magas hozzáadott értéket képviselő ágazatok támogatására van szükség, amihez az oktatásba és az innovációba kell fektetni.

 

Sajtóinformációk szerint a Jabil Circuit amerikai vállalat tiszaújvárosi telephelyén újabb tömeges elbocsátásokra kerül sor: a 2013-as közel 700 fős elbocsátást most újabb leépítés követi. A cég 2010 és 2013 között 1,2 milliárd uniós támogatásban részesült és több milliárdos munkahely-teremtési támogatást vett fel.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 
Címkék: itthonról

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment