2018. április 22. Névnap: Csilla
Ez a faszi 12 éve egyetemista. Elképesztő műgonddal vigyáz arra, hogy NEHOGY VÉLETLENÜL LEDIPLOMÁZZON. Papíron muszáj egyetemi hallgatónak maradnia, hogy EHÖK-elnök is maradhasson. Mi meló lehet, mikor bemegy vizsgázni, és a professzor már szabadulna tőle, a legtriviálisabb kérdéseket teszi fel, de Török Márk nem adja magát.

  

Van most (most a túrót, hosszú évek óta) ez a botrány Szegeden, hogy az egyetem hallgatói önkormányzatának az elnöke, bizonyos Török Márk valami egészen fura dolgot épített az elméletileg a hallgatók érdekképviseletét ellátni hivatott szervezetből. Komoly cégháló az egyik oldalon, ahol az egyetemi forrásokból csorog át bevétel, másfelől meg egyre erősebb, zsarolásra is alkalmas erejű befolyás az egyetem ügyeinek intézésében, oktatói jogviszonyok fölött is diszponálva akár. Mindehhez zsinórban 12 év az EHÖK elnöki székében.
No. Kivételesen nem azt cirkalmaznám, hogy leendő gyermekeimet liberális apukaként is eltiltom majd két dologtól, az egyik a pánsíp, a másik pedig bárminemű szerepvállalás a javarészt (tisztelet a kivételnek) irritálóan tróger alakokból álló HÖK-ökben. Meg nem is azt, hogy micsoda tragédia az ilyen példa, olyan, mint a hamisnak bizonyuló nemi erőszak vádja: pont ott hiteltelenít, pont ott lesz fals ellenpélda, ahol a legnagyobb szükség lenne a szemléletformálásra. Igen, a diákok önszerveződését és képviseletét sokkal erősebb, szabadabb és „közösségibb" formába kéne hozni.
Nem, én most egyetlen cirkuszi mutatványt szeretnék méltatni, amivel Török Márk egyesítette a légtornász és a bohóc produkcióját. Ez a faszi 12 éve egyetemista. Elképesztő műgonddal vigyáz arra, hogy NEHOGY VÉLETLENÜL LEDIPLOMÁZZON. Papíron muszáj egyetemi hallgatónak maradnia, hogy EHÖK-elnök is maradhasson. Mi meló lehet, mikor bemegy vizsgázni, és a professzor már szabadulna tőle, a legtriviálisabb kérdéseket teszi fel, de Török Márk nem adja magát, a végén már a kétszerkettőre is azt mondja, hogy kézifurdancs, nehogy átengedjék egy elégségessel. Itt egy bőven túlkoros figura, tucatnyi évvel idősebb, mint azok, akiket szeptemberben kezdik azt az egyetemet, ahol ő is, továbbra is, reménytelenül hallgató. A mai napon az egyetem 12 dékánja szólította fel arra, hogy a tavalyi törvénymódosításhoz tartva magát, mondjon le az elnöki posztról, és legyen kedves végre lediplomázni.
Hajlanék rá, hogy egyetértsek a dékánokkal, de van egy fontos érvem amellett is, hogy Török Márk vegye szó szerint az élethosszig tartó tanulás princípiumát. Az a helyzet ugyanis, hogy ez a faszi, ezzel az előélettel csak kétféle irányba menetelhet tovább: vagy a börtönbe, vagy a parlamentbe. Utóbbi opció pedig nagyon sokba kerülne ennek az országnak.

 

(a bélyegképet az atlatszooktatas.blog.hu-rol szereztük)

 

 

 

 

 

Címkék: közélet vélemény

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment