2018. április 22. Névnap: Csilla
Bayer Zsoltban nincs semmi megbánás, és nincs semmi felelősségérzet.

 

Nem veszi észre, hogy ő, Bayer Zsolt nem keveset bestializált ezen a világon. Nem érzékeli a személyes felelősségét abban, ahogy az öklök emelkednek, ahogy a vademberek erőszakkal intézik mindennapos ügyeiket. Nem hajlandó tudomásul venni, hogy nemcsak a kádári örökség és nemcsak a megrontott néplélek, nemcsak a kereskedelmi televíziók és nemcsak a hisztérikus fogyasztás, de legalább ennyire a hideg polgárháború az, ami ebbe a nyomorúságos mederbe taszította a magyar társadalmat. S ha a polgárháborúnak van veszett kutyája, az maga Bayer Zsolt. Ha valakinek személyes felelőssége van a lealjasult közbeszédért és közérzetért, az éppen Bayer Zsolt. Az a Bayer Zsolt, akinek ha összeverik a fiát, ő nem az ötös számú párttagkönyvét lobogtatva rohan országos haverjához, a miniszterelnökhöz, hogy nézze meg, mit csináltak a gyerekével – hát hogy fordulhat elő ilyesmi a fülkeforradalom ötödik évében? Hát miféle közbiztonság és miféle törvények uralkodnak ebben az országban? Az a Bayer Zsolt, akinek amúgy mindenről a politika jut eszébe, még a személyes tragédia pillanatában sem esik ki a szerepéből: a közbiztonság példás, a törvények kemények, a rendőrség rendet tart, nincs itt semmi látnivaló. A felelős egyedül az Isten, amiért eltűrte, hogy megszülessenek ezek az állatok.

Bayer tényleg annyira alávaló szolga, hogy fel sem merül a fejében: a közbiztonság állami feladat, vagy annyira cinikus, hogy saját fiának véresre verése sem több már a számára, mint alkalom egy jó kis uszításra?

 

A teljes jegyzet ide kattintva érhető el.

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

 

 

Címkék: vélemény

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment