2018. április 22. Névnap: Csilla
A Dobogó ráadásul nem csak egy egyszerű zöldterület. A déli része érinti a Kőérberki szikes rét nevű fővárosi jelentőségű természetvédelmi területet.

 

Az LMP Dél-budai szervezete elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány a XI. kerület Dobogó nevű városrészébe, részben természetvédelmi területre tervezi megépíteni az új budai „szuperkórházat”. A 21. századi felelős várospolitika elvei szerint nem felszámolni, hanem védeni és lehetőség szerint bővíteni kellene az értékes zöldterületeket! 

 

A zöldterületek nagyon fontosak egy modern nagyvárosban, hiszen nyugalmat, kikapcsolódást nyújtanak, ezen felül enyhítik a klímaváltozás, valamint a lég- és zajszennyezés káros hatásait. A kormány, valamint a helyi városvezetők viszont sajnos még mindig 20. századi szemléletet képviselnek, amikor ezt nem veszik figyelembe. A közelmúltban egy sor hibás döntést hoztak: elég csak a városligeti múzeumnegyedre, a római-parti mobilgátra, az 1-es villamos kapcsán kiirtani szándékozott Etele úti fasorra vagy a bocskai úti tarvágásra gondolni. Az LMP minden esetben tiltakozott, és alternatív megoldásokat javasolt, amelyekkel megőrizhetőek lettek volna a zöldterületek. Most úgy tűnik, ismét hallatni kell a hangunkat!

 

 forrás: Magyar Idők

 

A folytatás ide kattintva éhető el.

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem? Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment