2018. április 22. Névnap: Csilla
Szerintem senki nincs Magyarországon, aki ne hallott volna a kolontári környezeti katasztrófáról, ahol átszakadt a vörösiszap tározó és tíz ember halálát okozta.

 

Szerintem senki nincs Magyarországon, aki ne hallott volna a kolontári környezeti katasztrófáról, ahol átszakadt a vörösiszap tározó és tíz ember halálát okozta. Az anyagi kár felbecsülhetetlen, az emberi életekben és lelkekben esett seb pedig mély és múlni nem akaró.

 

Az eset 2010. október 4-én történt, de mind a mai napig nincs felelőse a tragédiának. Egyszerűen elképesztő, hogy a magyar igazságszolgáltatás képtelen négy év alatt pontot tenni az emberéleteket érintő, haláleseteket, irtózatosan nagy természeti és anyagi károkat okozó ügyre. Illetve dehogyis nem tud, olyan pofánvágósat, hogy a fal adja a másikat.

Négy év után olyan ítélet született, ami egyetlen felelőst sem nevez meg. Mert hogy a bekövetkezett katasztrófa oka "altalaj eredetű stabilitásvesztés" volt, ami miatt a töltés tönkrement. Benne volt a pakliban, mi több, gyakorlatilag azt vártuk, hogy mikor következik már be.

 

Elmentek ti a picsába, de tényleg!

 

Nem kellett volna szétverni a környezetvédelmi, természetvédelmi intézményeket, a környezetvédelmi hatóságokat, nem kellett volna politikai csókost kinevezni pár nappal a katasztrófa előtt a hatóság élére és nem kellene a nagyipari cégek vezetőinek seggét kinyalni. Eszméletlen, hogy ilyen indokolást ki tud adni egy bíróság és nem szakadt le a veszprémi tárgyalóterem teteje.

Ha netán megépülne a Pécs környékére szánt atomhulladék-temető és véletlenül megreccsen a tároló fala – mert az altalaj, az oldalfal, a tündérek vagy a jóisten miatt – akkor is ez lesz a felmentő ítéletben a magyarázat? Hogy az ipari katasztrófák szükségképpen bekövetkezhetnek?

 

Kapjatok már a fejetekhez okosok!

 

 

 

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment