2018. április 22. Névnap: Csilla
Mi, a Reflektor.hu szerkesztősége tiltakozunk a hatalomgyakorlás ezen fajtája ellen, elítéljük a sajtószabadság elleni támadást, és együttérzésünkről biztosítjuk a szerkesztőség dolgozóit!

 

Ma a Népszabadságot megpuccsolták, lerohanták és gyakorlatilag el is hantolták. Azzal legyen azért mindenki tisztában, hogy ez a roham nem csak a Népszabadság ellen zajlott le hanem a sajtószabadság ellen is, ezért különösen megdöbbentő.

 

A Népszabadság, illetve a mögötte álló cég irtózatos, több milliárdos adósságot halmozott fel, amit szintén e céghez tartozó megyei lapok nyeresége tartott el. Egy üzleti befektetőnek – aki lapokat ad-vesz – elsődleges célja, hogy nyereséges legyen. A Népszabadság egyben a többivel az volt önmagában viszont forgalomképtelen. Hiába árulták mindenféle befektetőknek, nem kellett senkinek.

 

Van azonban egy kör, amelyik szemet vetett az egészre, mert látta, hogy a média, a megyei média még szabad préda, és megvásárolta az egész kócerájt népszabistól megyei lapostól. A terv nem a Népszabadság felfuttatása – valljuk be, abban van azért ráció, hogy a lap példányszáma tragikus méretekben esett folyamatosan és szabadulna tőle a tulajdonos – hanem a megyei lapok megszerzése. Valljuk be, ebben is van ráció, főleg a fideszes holdudvarnak.

 

 

 

Ha pusztán csak egyszerű adás-vétel lett volna, nem lett volna szükség a „hajnali lovasrohamra”, a dolgozók megtévesztésére, motoros futárok bevetésére, hazugságok terjesztésére. Minden csak elterelés, megtévesztés volt, jóhiszemű emberek becsapása. Ezeknek a módszereknek a használata arra a következtetésre vezet mindenkit, hogy ez nem tiszta játszma. Ettől nem csak üzleti kérdés a Népszabadság elleni akció, ettől támadás a sajtószabadság ellen.

Tök mindegy most, hogy személy szerint egyet ért-e valaki a Népszabadság (és persze a Nol.hu) cikkeivel, tartalmával és üzeneteivel, itt most nem a tartalom a lényeg, hanem a másik hang léte. Illetve most már a másik hang elhallgattatása.

 

Mi, a Reflektor.hu szerkesztősége tiltakozunk a hatalomgyakorlás ezen fajtája miatt, elítéljük a sajtószabadság elleni támadást, és együttérzésünkről biztosítjuk a szerkesztőség dolgozóit!

 

Reflektor.hu szerkesztősége

 

 

Te követed már a Reflektort a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

 

 

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

0
komment