2018. április 22. Névnap: Csilla

 

Kurt Vonnegut írta valahol, szeretné, ha a sírkövén csupán a következő felirat állna: megpróbálta. Pontosan így vagyunk mi is a Reflektorral. Meg kell próbálnunk életre hívni egy olyan felületet, ami a magyar sajtópiacon még nem létezik. Szeretnénk felépíteni egy témaválasztásban és nyelvezetében őszinte, válaszaiban pedig nem megúszós, nem sztenderd és nem közhelyes közfórumot.

 

Azt megígérhetjük, hogy nem fogunk rettegni, nem fogunk demokratázni vagy sorosozni, és nem fogunk minden kormányzati gumicsontra ráugrani, hogy levitézlett politikai erők által bedobott műügyekre sem fogunk reagálni. Nem fogjuk megírni, hogy rendes ember hogyan él, mivel mos fogat, kit olvas és kit nem. Nem fogjuk azt mondani, hogy mi vagyunk a faszagyerekek, ellenben egészen pontosan tudjuk, hogy kik nem azok.

 

A valóságot fogjuk reflektorozni és átbeszélni, mert a 21. század problémáira nem lehet önbecsapós 20. századi válaszokat adni. Meg fogunk kísérelni a közéleti kérdésekben nem a Kónya-Pető vitában elfoglalt pozíciókat újratermelni, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy akkor ott Kónyának volt igaza.

 

Nekünk mindegy, hogy milyen oldalról jönnek előremutató gondolatok. Minden releváns megszólalásnak igyekszünk teret adni. A felkért szerzőknek egyetlen kritériumnak kell megnyugtatóan megfelelniük: amit mondanak, az valóban Magyarország érdeke-e.

 

Ennek rendelünk alá mindent.

 

Mi erre szerződtünk, és ehhez keresünk társakat.

 

*„Közéletünk rákfenéje a kibeszéletlenség!” - ja, és természetesen ilyen modoros faszságok sem lesznek a Reflektoron.

 

 

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

3
komment