2018. április 22. Névnap: Csilla
Társadalmi egyeztetés keretében Heltai László, az LMP gazdaságpolitikai szóvivője, a következő véleményt juttatta el a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. A minisztérium az egyeztetésre fél napot adott.

 

 A Kopaszi Gát környezetében Budapesten megvalósuló beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról – vélemény

 

Tisztelt Góbel Adrienn!

 

Elképesztően vérbő pofátlanságnak tartom, hogy:

– egy magán-lakópark építését NEMZETGAZDASÁGILAG kiemelt ügynek nyilvánítják. Ez egy magán-ingatlanberuházás, magánprofitért, semmi köze semmiféle nemzetgazdasági érdekhez. 

– a hatásvizsgálat elkészítésére 1 munkanapot szántak;

– hatásvizsgálati lapot nem csatoltak; 

– a hatásvizsgálatban sem érintett vagy illetékes szervezetet, sem személyt nem vontak be; 

– azaz az előírt hatásvizsgálat nem történt meg, ez alibi, visszaélés a joggal. 

– most csökkentették az új lakások áfáját, az építkezési eljárásokat, bevezették a CSOK-ot, tehát elég sok ösztönzőt kaptak az ingatlanberuházások, SEMMI INDOK NINCS ARRA, hogy még újabbakat adjanak - a beruházás így s meg fog valósulni. Csak épp a káros hatásait nem tudjuk megakadályozni. 

– a véleményezésre egy délelőttöt adnak. Ez egyszerűen cinikus lépés.  

 

Mindezt úgy, hogy egy ilyen építkezésnek az ivóvizünk nagy részét adó Duna mellett, iparilag szennyezett területen igen jelentős környezeti hatása lehet. 

 

Mindezért, a beruházás okozta jövőbeni károkért, illetve az államszervezet korrupt működéséért, a kiemeltté nyilvánítás ilyen módjáért Önöket, a Minisztériumot és döntéshozóit terheli a felelősség.

 

Üdvözlettel,

 

Heltai László

Címkék: lmp itthonról lehetmas

Hozzáfűzni való

Ez még érdekelhet

Pongrácz Gergely: Közpénzen élősködő kerékpárosok?

Egy legyintéssel is el lehetne intézni az ügyet, hiszen a statisztikák egyértelműen mutatják, hogy egyre többen és többen bicajoznak, ezzel kisebb zsúfoltságot, jobb levegőt és maguknak jobb egészséget teremtve. Azonban mivel manapság Tarlós Istvánnál és

Mi lett a Fidesszel?

De mi is lett a Fidesszel, hogy leginkább csak az mozgatja, hogy „migránskampánnyal” takarja be a csak nehezen elképzelhető mértékű korrupciót, a kormányzati cselekvés iránytalanságát, történetnélküliségét és közpolitikai pragmatizmusát?

1
komment